Forum młodzieżowe - forum nastolatków dla Ciebie!  Strona Główna

Aby móc pisać na forum musisz mieć zarejestrowane konto, w tym celu kliknij Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zebrała 36 mln
Autor Wiadomość
kowal
Bywalec

Wysłany: 2010-01-11, 09:28   Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zebrała 36 mln

WOŚP jak co roku pobiła kolejne rekordy. Jak dla mnie to niewyobrażalna kwota... A czy Wy braliście udział w akcji Owsiaka? Jaki jest Wasz stosunek do tego typu zbiórek pieniędzy?

litka 
Początkujący

Wysłany: 2010-01-11, 12:34   

Ja wrzuciłam 10 zł, bo więcej nie miałam. Każdy grosz się liczy. Popieram taką inicjatywę. Co roku wrzucam kaskę do puszki.

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-01-11, 14:16   

Co roku staram się brać udział w WOŚP. W tym roku nawet potrudziłam się i łaziłam po mieście zbierając kasę xD sama oczywiście też dałam jakąś dyche.

Nie no, ale tak ogólnie to wydaje mi się, że WOŚP i inne tego rodzaju akcje są ważne, pożyteczne. Trzeba pomagać innym ludziom w potrzebie.
Bo będziesz żałował,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo jeszcze się spełnią ...

Czarodziejka19
Bywalec

Wysłany: 2010-01-11, 14:41   

Brawo dla Owsiaka przede wszystkim za to co robi

Unpredictable
Moderator

Wysłany: 2010-01-11, 16:27   

wrzucam do puszek,bo w aukcjach udziału nie biorę.W tym roku jakoś nie dałam kasy bo w domu siedziałam więc nie miałam jak.

A Owsiak miał świetny pomysł z tą Orkiestrą.
Podziwiam za to że wpadł na taki pomysł,udało mu się to zorganizować,odnieść sukces i wytrwać tyle czasu.
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that,you're not alone

Holler if you feel that you've been down the same road.

Frue
Moderator

Wysłany: 2010-01-11, 17:02   

Ale to pomaga tylko dzieciom, moja koleżanka już jako ostatnią deskę ratunku zwróciła się do fundacji Owsiaka o jakąkolwiek pomoc, dla umierającej cioci.... no i cóz. Nic.

Jak wolontariat, to bardziej interesuje mnie przy sportowych imprezach. Rzadko uczestniczę w pompie i wielkim halo dookoła WOŚP, ale zawsze podzielę się kieszonkowym ;]

bara lämna mig i fred...

BloodyTampon.
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-11, 21:55   

Lubię tą całą akcję WOŚP, zawsze marzyło mi się być wolontariuszem. Wczoraj już śmigałam z puszką i zbierałam. Zabrakło mi serduszek :< No ale kij z tym. Mam poczucie dumy że mogłam być jednym z ponad 100 tys. wolontariuszy i że robiłam coś co ma pomóc w walce z chorobą. ;)

Damianek
Bywalec

Wysłany: 2010-02-02, 10:47   

Jesli moge napisac cos o p.Jurku Owsiaku zrobie to z wielka checia.
Dla mnie jest to juz czlowiek legenda - to co zrobil on nie zrobila do tej pory zadna osoba w kraju.Pomogl juz tylu ludziom,dzieciom itd a do tej pory zawistni ludzie czepiaja sie jego postawy i staraja sie go oczernic.Niestety tak wyglada sytuacja w naszym kraju,ze dobrych ludzi chca potepic i wszedzie szukaja podstepu.
Dla mnie p.Owsiak jest numerem 1 w naszym kraju jesli chodzi o pomoc chorym!

normalnaa. 
Wyjadacz

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-03-12, 21:55   

Damianek napisał/a:

Dla mnie jest to juz czlowiek legenda - to co zrobil on nie zrobila do tej pory zadna osoba w kraju.
Dla mnie p.Owsiak jest numerem 1 w naszym kraju jesli chodzi o pomoc chorym!

Dokładnie. Tylu ludzi mu dziękuje. Zrobił naprawdę coś wielkiego.

A ja oczywiście co roku chodzę i wrzucam do puszek.
Jak dla mnie WOŚP mogła by się odbywać dwa razy w roku. Wtedy co roku zebrano by na pomoc innym dwa razy więcej pieniędzy.
Ale musisz uwierzyć w siebie, uwierzyć szczerze !

olguśq. 
Gaduła

Wysłany: 2010-04-17, 20:47   

Ja brałam udział. Cały dzień marzłam i chodziłam po Warszawie i okolicach (w stronę Tłuszcza), zbierając pieniądze. Cieszyłam się, widząc, że ludzie chcą pomagać. Nawet dzieci - małe, kilkuletnie - wrzucały pieniądze. Wystarczyło parę groszy, nie więcej, ale jeśli sporo osób pomogło, zbierała się niezła sumka.
Nie licząc kilku wpadek, jakie zaliczyłam przy ludziach, było super.
Też się zgadzam, że Owsiak to człowiek legenda. Ma wielkie serce, jest chętny do pomocy... Takich ludzi nam trzeba w kraju. Jakby każdy taki był... Ech, pomarzyć możne ;)

Wiem, wpis taki późny xd

Ema 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-04-18, 17:16   

normalnaa. napisał/a:
Jak dla mnie WOŚP mogła by się odbywać dwa razy w roku. Wtedy co roku zebrano by na pomoc innym dwa razy więcej pieniędzy.

Dokładnie, zgadzam się =]. ja w tym roku pierwszy raz uczestniczyłam w WOŚpie i bardzo mi się podobało chociaż strasznie zmarzłam. W przyszłym roku oczywiście też pójdę. Nie dośc, że pomoge to jeszcze przy tym będę sie bardzo dobrze bawić :).

Damianek
Bywalec

Wysłany: 2010-04-18, 17:37   

W sumie ciekawy pomysł.
Może np.wtedy jak odbywa się corocznie przystanek woodstock.
Na pewno by tyle samo zebrali kasy a może jeszcze więcej!

Ema 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-04-18, 22:21   

Bardzo możliwe że zebraliby więcej kasy. I przy okazji dobrej muzyki by się posłuchało =] Albo np. zrobić normalny wakacyjny WOŚP. przynajmniej cieplej by było xD

Ema 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-04-19, 07:28   

Hehe, u nas to było jakoś ładniej zorganizowane, zbieraliśmy od dziewiątej i wszyscy byli poinformowani i wgl, bardzo mi się podobało. ;P
Nie tylko Ty miałaś wpadkę ja tez miałam ich wiele, ale najlepsze było jak ksiądz wygonił nasza grupę spod kościoła ;D Hahaha, fajne wspomnienia :)

olguśq. 
Gaduła

Wysłany: 2010-04-19, 13:08   

Haha :D My od ósmej rano do dziewiętnastej, potem spędziłam w szkole 3 godziny, czekając aż podliczą, ile uzbierałam xd
Ilu osobowe grupy u was były? U nas różne. Ja jeździłam we dwójkę, a idąc ulicą, jakaś babka, szukając pieniędzy, wyciągnęła mentosy i wyglądało, jakby chciał jednego tam wrzucić ;/ My się śmiejemy, a ona nagle pyta, czy chcemy mentosa. Dziesięć minut odmawiałyśmy, bo ta uparła się, że mamy wziąć =)

Odpowiedz do tematu