Forum młodzieżowe - forum nastolatków dla Ciebie!  Strona Główna

Aby móc pisać na forum musisz mieć zarejestrowane konto, w tym celu kliknij Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Homoseksualizm
Autor Wiadomość
Frue
Moderator

Wysłany: 2010-01-02, 12:13   Homoseksualizm

Moim zdaniem chyba najbardziej podchodzi to pod ten dział, chociaż pod miłość też można by podpiąć. Niemniej, jeśli dział jest dostępny dla wszystkich użytkowników, umieszczam tutaj.

Czy czujecie wstręt do homoseksualistów, czy są wam oni obojętni, a może obdarzacie ich tolerancją?
Uważacie, że dajmy na to - w naszym, gimnazjalnym, licealnym (podstawówkowym?) - środowisku, lepiej jest się kryć z odmienną orientacją?

Błagam, darujcie sobie posty zawierające dwa-trzy słowa... :roll:

bara lämna mig i fred...

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-01-02, 13:26   

Jak dla mnie są obojętni, chociaż nie mam z wieloma styczności na co dzień. Może jakbym poznała jakiegoś/jakąś homoseksualistę/homoseksualistę bliżej bym lepiej mogła powiedzieć czy toleruję czy nie.
Ale przesadą dla mnie jest adoptowanie dziecka przez gejów czy lesbijki. Wg mnie takie dziecko będzie miało źle w głowie !
Kurde wyobraźcie sobie mieć dwie mamusie albo dwóch tatusiów :-?
Bo będziesz żałował,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo jeszcze się spełnią ...

BloodyTampon. 
Moderator
Agresorka

Wysłany: 2010-01-02, 13:32   

Frue napisał/a:
Czy czujecie wstręt do homoseksualistów, czy są wam oni obojętni, a może obdarzacie ich tolerancją?
Uważacie, że dajmy na to - w naszym, gimnazjalnym, licealnym (podstawówkowym?) - środowisku, lepiej jest się kryć z odmienną orientacją?

Nie czuję wstrętu jeśli homoseksualiści nie okazują miłości w publicznych miejscach no i jeśli nie robią żadnych zbereźnych rzeczy. Z reguły są mi obojętni i myślę, że jednak lepiej kryć się z odmienną orientacją. Młodzież teraz wyśmiewa wszystko i wszystkich co/kto jest inne od nich chcąc udowodnić kim to się nie jest lub też zaimponować w ten sposób komuś.

Cornik 
Nowicjusz
Dangerous Mind

Wysłany: 2010-01-02, 16:18   

Jak najbardziej nie czuję wstrętu.
Znam parę gejowską i moim zdaniem takiej miłości można im pozazdrościć.
Nie obnoszą się z tym, nie okazują sobie czułości przy rodzinie, znajomych.
Moim zdaniem ludzie w polsce nie są tolerancyjni. I to nie tylko w stosunku do homoseksualistów, ale także ludzi innej narodowości czy innego wyznania.
A szkoda.

Daro 
Początkujący

Wysłany: 2010-01-03, 21:16   

Również nie czuję wstrętu.
Ale nie wiem czy czasem bym wpier**** gdyby próbował mnie "poderwać" :P

Adeleine 
Moderator

Wysłany: 2010-01-03, 23:27   

Szczerze powiem ze jestem tolerancyjna ale do czasu,jak widze calujacych sie chlopakow w moim otoczeniu to mi sie nie dobrze robi.Ale tak to mi to obojetne jest.
you know that I'll be there for u in the end...

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-01-04, 16:08   

Adeleine napisał/a:
Szczerze powiem ze jestem tolerancyjna ale do czasu,jak widze calujacych sie chlopakow w moim otoczeniu to mi sie nie dobrze robi.Ale tak to mi to obojetne jest.

Wydaje mi się, że nie tylko widok całujących się chłopaków odtrąca, ale również kobiet. Oczywiście nie chodzi mi o cmok w policzek.
Ok, jak się jest homo to niech będzie, ale nie okazywać tego w miejscach publicznych ! Bo to już przesada jest.

Frue
Moderator

Wysłany: 2010-01-04, 19:08   

Ale widok miziającej się nastoletniej, zwykłej heteroseksualnej parki Was nie razi?

bara lämna mig i fred...

BloodyTampon. 
Moderator
Agresorka

Wysłany: 2010-01-04, 19:10   

Frue napisał/a:
Ale widok miziającej się nastoletniej, zwykłej heteroseksualnej parki Was nie razi?

Zależy jak bardzo 'nastoletniej', zależy jakie jest to mizianie ;d

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-01-04, 19:15   

BloodyTampon. napisał/a:
Frue napisał/a:

Zależy jak bardzo 'nastoletniej', zależy jakie jest to mizianie ;d

No dokładnie jak powiedziała Bloody. Jeżeli widzę parę 12 latków to to jest nie tyle razi ale po prostu śmieszy. Ja mam w szkole styczność z takimi parkami zn 17 latków i to takie rażące nie jest.

Frue
Moderator

Wysłany: 2010-01-04, 21:30   

To nie rozumiem w takim razie, skoro jest tolerancja, co jest nie tak z całowaniem się homoseksualnych par. :roll:
Ja tam uważam, że pójście w ślinę to się powinno zostawić gdzieś na bardziej zaciszne miejsce, no ale jeśli się toleruje w stosunku do hetero, to nie wiem co jest, dalej pozostaje jakieś "nie".

bara lämna mig i fred...

BloodyTampon. 
Moderator
Agresorka

Wysłany: 2010-01-04, 21:34   

Frue napisał/a:
Ja tam uważam, że pójście w ślinę to się powinno zostawić gdzieś na bardziej zaciszne miejsce

Do tego zmierzałam. Nie toleruję takiego publicznego jak to nazwałaś 'pójścia w ślinę'

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-01-04, 21:34   

Frue napisał/a:
Ja tam uważam, że pójście w ślinę to się powinno zostawić gdzieś na bardziej zaciszne miejsce, no ale jeśli się toleruje w stosunku do hetero, to nie wiem co jest, dalej pozostaje jakieś "nie".

No ale jak jest coś nie tak jak się widzi nastoletnie pary hetero miziające się i jest to dla kogoś nie teges to tak samo dla innego widok pary homo jest nie teges. I tu i tu jest jakieś "nie"
A no i pójście w ślinę też jest nie na miejscu. Kto by chciał, żeby się gapiono jak się całuje ? No ja np nie :roll:

Frue
Moderator

Wysłany: 2010-01-04, 21:51   

Ale są tacy, że niech się hetero liżą, ale homo nie, bo to obrzydliwe. No ale tolerancja przecież. :roll: No ale jeśli tu i tu pojawia się jakieś nie...
Chyba, że rozgraniczymy to tak, że pojawia się nie co do samego pójścia w śline, że to nie w porządku, ale do homo czuje się jakąś specjalną odrazę. Tolerancja, ale dalej mówię że to nienormalne, geje na publicu. O to mi w sumie też chodziło :mrgreen:

bara lämna mig i fred...

zaslonkaa 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-02-08, 20:28   

Nie mam z nimi jakiejś codziennej styczności, ale są mi obojętni, nie mam nic przeciwko, toleruję ich. To ich osobista sprawa.

Odpowiedz do tematu