Forum młodzieżowe - forum nastolatków dla Ciebie!  Strona Główna

Aby móc pisać na forum musisz mieć zarejestrowane konto, w tym celu kliknij Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy dziewczyna może wyjść pierwsza z inicjatywą?
Autor Wiadomość
lola225
Nowicjusz

Wysłany: 2010-02-08, 18:39   Czy dziewczyna może wyjść pierwsza z inicjatywą?

Tak jak w temacie :)
Czy dziewczyna może wyjść pierwsza z inicjatywą do chłopaka. To pytanie nurtuje mnie już od dawna :) Otóż mam kumpla z klasy, który cały czas wysyła mi różne sygnały. Pisze z nim normalnie na GG i gadam z nim też. ale nie wiem czy mu się podobam, zastanawiam się czy może mu się spytać czy coś. Naprawdę nie wiem i liczę na pomoc

BloodyTampon.
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-08, 18:49   

Pewnie, że może wyjść pierwsza. Ale nie za bardzo kminię o co chodzi z tą inicjatywą no ale ok.
Myślę, że nie ma problemu, żeby się spytać czy mu się podobasz. Ale pewnie wydaje się to tylko takie proste, a jak już chce się człowiek spytać to się wycofuje -.-'
Nie znam jakiegoś skutecznego sposobu zapytania się chłopaka czy mu się podobasz, ale trzeba to zrobić dyskretnie. Nie pytaj wprost 'Podobam Ci się?' bo to żenujące, koleś pomyśli, że jesteś psychiczna albo coś. Ale myślę, że samo to że daje Ci jakieś sygnały to już jest coś i świadczy to o tym, że wpadłaś mu w oko ;)

lola225
Nowicjusz

Wysłany: 2010-02-08, 18:53   

Najwięcej problemu sprawia mi to jak mu się spytać. Kompletnie nie mam pomysłu :)

BloodyTampon.
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-08, 19:36   

A może poczekaj aż sam to powie? Będzie większa satysfakcja. A tak to się domyśli i jeszcze się speszy.

CurtApricort. 
Wyjadacz
buntowniczka.

Wysłany: 2010-02-08, 21:48   

Wydaje mi się, że dziewczyna może wyjść pierwsza z inicjatywą i to jak najbardziej.
Chociaż sama osobiście nie zapytałabym chłopaka o to czy mu się podobam. Chyba, że byłby to mój dobry kumpel.
Ale jak dla mnie samo zagadanie do chłopaka to już jest w jakiś sposób "dawanie sygnałów" czy "wyjście z inicjatywą".
Nie wiem np. możesz na jakiejś imprezie do tańca go poprosić czy coś w tym stylu.
Albo, żeby się dowiedzieć czy mu się podobasz zapytaj kogoś z klasy. Znaczy jakiegoś jego dobrego kumpla. :mrgreen:
Bo będziesz żałował,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo jeszcze się spełnią ...

crazyjanek
Bywalec

Wysłany: 2010-02-09, 09:54   

A dlaczego nie moze wyjsc?
A co jesli chlopak jest niesmialy a ona w nim zakochana tylko brakuje mu odwagi aby do niej zagadac.
Teraz sa takiec zasy,ze kobiety sa uwodzicielkami,nie tak jak kiedys szablonowo,ze to wlasnie facet ma zrobic pierwszy krok.

Naomi 
Gaduła
Naomi

Wysłany: 2010-02-09, 16:43   

Ja nie wyobrażam sobie, że mam zrobić pierwszy krok. Raczej większą satysfakcje przynosi obydwóm stronom jak to on wychodzi z inicjatywą.
do życia! :P

Petit_Beurre
Początkujący

Wysłany: 2010-02-16, 23:13   

Nie zawsze, trzeba postępować wg naszych przekonań. ;-)
Poproowadź konwersacje z chłopakiem tak, żeby sam się domyślił.

Damianek
Bywalec

Wysłany: 2010-02-17, 10:06   

Tak moze wyjsc pierwsza z inicjatywa tymbardziej,ze czasy zmieniaja sie coraz bardziej.
Ja np. chcialbym zeby to dziewczyna zrobila pierwszy krok.

Unpredictable
Moderator

Wysłany: 2010-02-17, 17:03   

może.Mam na myśli to,żeby pokazała chłopakowi że jest zainteresowana.
Zresztą,teraz coraz częściej dziewczyny przejmują inicjatywę.
Jednak nie wyobrażam sobie dziewczyny mówiącej prosto z mostu do chłopaka "podobam ci się?" albo co gorsza "będziesz ze mną chodzić?".
Nie,to byłaby zdecydowana przesada.

Co do pytań to najlepiej pogadać z jakimś jego kolegą.Tylko tak dyskretnie wypytać.
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that,you're not alone

Holler if you feel that you've been down the same road.

Naomi 
Gaduła
Naomi

Wysłany: 2010-02-25, 10:21   

Ale mi np. nie chodzi o to, że ona go olewa a on się produkuje. Ale o to, że w pewien sposób nawzajem się podrywają;)
do życia! :P

wacek
Nowicjusz

Wysłany: 2010-03-07, 13:54   

Największy problem jest z tym że bardzo często obie strony bardzo chcą ale się wstydzą. Pomyśl sobie, że on jest tak samo zestresowany jak ty i dlatego nie zagaduje. Jak już do niego zagadasz to rozmowa się pewnie potoczy sama skoro ty chcesz i on też.

Odpowiedz do tematu