|
Wygląd vs. charakter. |
| Autor |
Wiadomość |
maniak
Bywalec

|
Wysłany: 2010-02-02, 10:59
|
|
|
| W dzisiejszych czasach zaobserwowalem mode na mowienie o tym,ze charakter jest wazniejszy od wygladu.Sam sie z tym raczej nie zgodze,bo jednak to jak druga osoba wyglada jest pierwszym bodzcem do dalszego dzialania.Dodam jeszcze,ze uwazam iz jest troche prawdy w stwierdzeniu wyglad przyciaga charakter zatrzymuje. |
|
|
|
 |
Naomi
Gaduła Naomi

Wiek: 18 Dołączyła: 03 Lut 2010 Posty: 136 Skąd: Nibylandia
|
Wysłany: 2010-02-03, 12:50
|
|
|
Styl ubierania pokazuje już nam coś o tej drugiej osobie. Ja np. bardziej zwracam uwagę na przystojnych chłopaków i od razu mam w głowie myśl: "ale ciacho"
I to nie oznacza, że ktoś jest pusty tylko przywiązuje większą uwagę do wyglądu |
_________________ Chodzi o to,
aby mieć
twórcze podejście
do życia! :P |
|
|
|
 |
Mariolka20
Bywalec

|
Wysłany: 2010-02-05, 00:00
|
|
|
| Ja charakter stawiam na pierwszym miejscu, bo uroda w końcu przeminie i zostanie to, co druga osoba ma w sobie. |
|
|
|
 |
tortilla54
Bywalec

Wiek: 18 Dołączyła: 08 Lut 2010 Posty: 80 Skąd: Nibylandia
|
Wysłany: 2010-02-11, 07:34
|
|
|
kiedys bardziej patrzyłam na wygląd (wiadomo,gimnazjum i te sprawy).
teraz wiem, ze nie tylko on sie liczy. owszem,liczy się. ale nie az tak bardzo jak charakter.
niektore dziewczyny chca miec najprzystojniejszego chlopaka w szkole,który poza nia jest chamem itp. ale im to nie przeszkadza,byle sie z nim pokazac na korytarzu,na miescie..
ja bym tak nie mogła.
na moje szczescie mam przystojnego chlopaka ale i zarazem inteligentnego i szanującego mnie;) i za to jestem Komuś wdzieczna.;) |
|
|
|
 |
Orlenc
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-02-13, 21:41
|
|
|
| Ojj dziewczyny xD Drugiego człowieka trzeba przyciągnąć wyglądem a zatrzymać charakterem ;p |
_________________ Zatem palę, palę wszędzie gdzie tylko jestem
Tak zawsze było i tak będzie
Palę w parku, palę w górach, palę na plaży
Kiedy ładna jest pogoda, kiedy słońce smaży
Kiedy pot płynie po twarzy
Kiedy deszcz pada |
|
|
|
 |
anetta01
Gaduła

|
Wysłany: 2010-02-15, 14:22
|
|
|
| Święta racja. Nie da się ukryć, że wygląd często decyduje o dalszej znajomości. Jak ktoś nam się podoba to chcemy tą osobę poznać. Jeśli ktoś jest dla nas brzydki to choćby nie wiem co nie zakochamy się w tej osobie. |
|
 |
normalnaa.
Wyjadacz

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lut 2010 Posty: 521
|
Wysłany: 2010-03-03, 17:34
|
|
|
| Wygląd jak i charakter jest ważny. Wiadomo wygląd też jest jakoś tam ważny, ale wydaje mi się, że charakter jest ważniejszy, bo może być dużo ładnych chłopaków, ale z charakteru już mogą nie być tacy fajni. A fajny chłopak z charakteru tak często się nie trafia. |
_________________ Każdy ma jakiś talent, więc zacznij coś robić,
po jakimś czasie zacznie Ci wychodzić,
wtedy przyjdzie satysfakcja - nikt Ci jej nie odbierze!
Ale musisz uwierzyć w siebie, uwierzyć szczerze ! |
|
|
|
 |
wacek
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-03-07, 14:15
|
|
|
| Z tego co zaobserwowałem to ładne dziewczyny lubią słabych dupków. Czyli i wygląd jest ważny i charakter. Jak nie jesteś dupkiem i nie olewasz dziewczyny to nie masz szans na ładną laskę. Jak ćwiczysz i dbasz o siebie to też nie będziesz miał ładnej laski. Może to tylko ja mam takiego pecha do dziewczyn... |
_________________ sweterki |
|
|
|
 |
martucha1231
Początkujący

|
Wysłany: 2010-03-13, 03:31
|
|
|
| Wiadomo, ze charakter jest najwazniejszy, ale jezeli chlopaka nie znasz to charakterem Cie nie przyciagnie. Facet nie musi byc przystojny, ale musi miec w wygladzie to cos co nas do niego przyciagnie, wlasnie po to zeby poznac jego charakter. |
|
|
|
 |
nieobecna.
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-05-03, 15:17
|
|
|
| najpierw patrzę na wygląd. nie da się ukryć. xd potem na charakter. jeśli gość spełnia obydwa warunki to po prostu ciacho. ;D |
|
|
|
 |
pollana
Początkujący

|
Wysłany: 2010-05-03, 23:23
|
|
|
Tak, tak liczy się co masz w środku...Jasne. Jakoś nie bardzo. Wyobraźmy sobie dziewczynę, nastolatkę, uczy się świetnie, jest inteligentna, zawsze spokojna i opanowana, opiekuje się swoim powiedzmy psem...zapowiada się ciekawie, prawda? Ale nosi okulary z grubym szkłem, bo ma jakąś tam wadę wzroku, do tego dołóżmy aparat na zęby, włosy spięte w kucyka i kiepskie ciuchy. Któryś facet poleci na taką, nazwijmy ją ofiarę losu? Nie, bo w dzisiejszych czasach, nie ważne są cechy charakteru, tylko wygląd i kasa. Miałam taką koleżankę w klasie, dokładnie taką samą. Przez całą podstawówkę i gimnazjum nie miała nikogo. Wszyscy nabijali się z niej, że kujonka i okularnica. Po czym jak miała iść do liceum, okulary udało jej się zamienić na soczewki, ściągnęła aparat, zęby w efekcie były proste, białe i ładniutkie, włosy modnie obcięła, za oszczędności kupiła fajne ciuszki i stała się fantastyczną kokietką A kolegom z naszej byłej klasy szczęki opadły z wrażenia, kiedy zobaczyli ją na rozpoczęciu roku. Nie było faceta, który by się za nią nie oglądał. A ona ma ich daleko gdzieś, dalej uczy się bardzo dobrze i poznała gościa, który nie uważa ją za lalę, tylko za dziewczynę, która zasługuje na szacunek. Koniec opowieści |
_________________ Lux In Tenebris... |
|
|
|
 |
stokrotka
Początkujący

|
Wysłany: 2010-05-04, 15:17
|
|
|
| To akurat fakt, też znam podobne przypadki. Ładni mają dużo łatwiej. Są popularniejsi w szkole i zawsze kręcą się koło nich, jak ktoś wcześniej nazwał, "ciacha". A te "szare myszki" nie są zauważane, albo są wyszydzane za swój wygląd i nie liczy się wcale to jacy są w środku. I to wcale nie jest sprawiedliwe. Bo co oni zrobili złego, żeby tak ich traktować? |
|
|
|
 |
anusiaSc
Nowicjusz

Wiek: 19 Dołączyła: 29 Maj 2010 Posty: 15 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-05-29, 23:40
|
|
|
| dla mnie najbardziej liczy się charakter, ktoś może być przystojny a strasznie tępy chociaz niestety zbyt wielu ludzi zwraca uwage na wyglad i to odstrasza od drugiego człowieka sama się na tym nie raz przejechałam a nie należy nikogo oceniać po wygladzie |
|
|
|
 |
Caratie
Nowicjusz It's my life.

|
Wysłany: 2010-06-01, 21:04
|
|
|
W sumie zawsze mówię, że na wygląd nie patrze, ale z drugiej strony patrze.
Chodź wiem, że uroda przemija to co z tego ? Lecz jeśli wiem, że gościu patrzy tylko i wyłącznie na wygląd u dziewczyn to daje sobie spokój. Np. mój chłopak nie należy do tych z serii 'handsome' to i tak go kocham <3 |
_________________ 'Szczęście jest jak motyl
-kiedy usiłujesz je złapać,
zawsze wymyka Ci się z rąk,
ale jeśli cichutko usiądziesz,
może samo do Cb przyleci !'
|
|
|
|
 |
emilkka
Gaduła

|
Wysłany: 2010-06-05, 23:07
|
|
|
| a ja nie patrzę na wygląd. charakter ma dla mnie pierwszorzędne znaczenie. no chyba, że chłopak ma to coś w sobie, że nawet nie chce spróbować poznać jego charakteru xD |
|
|
|
 |
|
|