|
Aparat ortodontyczny |
| Autor |
Wiadomość |
CurtApricort.
Wyjadacz buntowniczka.

|
Wysłany: 2010-01-08, 17:41 Aparat ortodontyczny
|
|
|
Co sądzicie na temat aparatów ortodontycznych ? Jeżeli widzicie osobę z takim aparatem to działa on na was zniechęcająco ? Nie chcecie gadać z tą osobą ? A aparaty u płci przeciwnej ? Chodzilibyście z chłopakiem/dziewczyną z aparatem ?
U mnie większości osób w otoczeniu to nie przeszkadza, ale są takie osoby, które z niechęcią podchodzą do osób z aparatem. Sama miałam aparat to mi osobiście to nie przeszkadza, ale również spotkałam się z antypatią mojej osoby przez właśnie aparat. |
_________________ Uwazaj na swoje życzenia,
Uważaj na swoje słowa,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo będziesz żałował,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo jeszcze się spełnią ... |
|
|
|
 |
Unpredictable
Moderator

|
Wysłany: 2010-01-08, 18:22
|
|
|
Aparat jak aparat.W sumie to ja też powinnam nosić ale jakoś nie mogę się przekonać.
Miałam wyjmowany ale był okropny -.-
Co do tego czy z daną osobą gadam czy nie to w sumie nie zwracam na to uwagi.Jeżeli ma coś ciekawego do powiedzenia to często nawet zapominam bądź nie zauważam tego.^^'
| CurtApricort. napisał/a: | | A aparaty u płci przeciwnej ? Chodzilibyście z chłopakiem/dziewczyną z aparatem ? |
w sumie to spotkałam tylko jednego chłopaka z aparatem ale on był totalnie nie w moim guście więc nawet pod tym kątem nie oceniałam.Jeżeli by mi się podobał to ja tam nie nie mam nic przeciwko. |
_________________ I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that,you're not alone
Holler if you feel that you've been down the same road. |
|
|
|
 |
BloodyTampon. [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-08, 19:22
|
|
|
| No miałam aparat, na początku się bałam - przed wizytą. Ale jak już nosiłam go dwa lata to głupio mi było się z nim rozstać. Jakoś zbytnio aparaty mnie nie odtrącają, w moim otoczeniu i szkole sporo osób ma aparaty ;) Lepiej jest mieć ładne, proste zęby czyli ładny uśmiech niż krzywe. Myślę że to bardziej odtrąca. Teraz mam wyjmowany i to rzeczywiście okropność. No ale niedługo koniec z tym ;d |
|
|
|
 |
Adeleine
Moderator

|
Wysłany: 2010-01-09, 00:54
|
|
|
Powinnam nosic,ze wzgledu na krzywy zgryz jak to mi powiedzieli.
Ale nie nosze,i nie zamierzam na razie,nie podoba mi sie to,i wkurza mnie jak wiele osob chce miec/ma to dla szpanu,masakra. |
_________________ If I open my heart to you
Im hopin you'll show me what to do
and if you help me to start again
you know that I'll be there for u in the end... |
|
|
|
 |
Frue
Moderator

|
Wysłany: 2010-01-10, 12:16
|
|
|
Nosiłam aparat przez trzynaście miesięcy, no i przez (z winy w sensie) moje wampirki Jakoś niespecjalnie zmieniło się przez to nastawienie do mnie, Ci co mnie nie lubili to dalej mnie nie lubili, także luz.
Byłam z chłopakiem, który ma aparat ortodontyczny. Sama już go nie miałam, ale te wspomnienia, ten metaliczny posmak w ustach... |
_________________ jag behöver ingen hjälp
vill du hjälpa - hjälp dig själv!
bara lämna mig i fred... |
|
|
|
 |
anetta01
Gaduła

|
Wysłany: 2010-01-20, 15:55
|
|
|
| U nas w szkole noszenie aparatu zrobiło się nawet modne. Niektórzy noszą nawet kolorowe aparaty. Ja osobiście nie traktuję aparatu jako modny dodatek na zęby, a raczej jako konieczność. |
|
 |
trynidia
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-02-07, 15:14
|
|
|
ja miałam aparat z Galerii Uśmiechu , przez rok nosiłam i już mam proste ząbki i jest super
nie chodziło w temacie o to czy nosiło się aparat tylko o stosunek do ludzi z aparatem ortodontycznym ;) /Curt. |
| Ostatnio zmieniony przez CurtApricort. 2010-02-07, 15:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maniak
Bywalec

|
Wysłany: 2010-02-07, 22:01
|
|
|
| Jeśli ktoś ma krzywe zęby, to taki aparat jest chyba jedynym wyjściem. Nie odrzuca mnie to i nie zniechęca :) |
|
|
|
 |
kowal
Bywalec

|
Wysłany: 2010-02-10, 15:53
|
|
|
| Lepiej nosić aparat przez jakiś czas niż mieć krzywe zęby całe życie. |
|
|
|
 |
normalnaa.
Wyjadacz

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lut 2010 Posty: 521
|
Wysłany: 2010-02-24, 13:54
|
|
|
| kowal napisał/a: | | Lepiej nosić aparat przez jakiś czas niż mieć krzywe zęby całe życie. |
Dokładnie. Zgadzam się z tym.
Ale u mnie jest tak, że jak ktoś ma aparat na zębach, to od razu wszyscy z niego szydzą itd. Nawet jak jest to kolega, czy dziewczyna ich kumpla. Ludzie śmiejący się z takich osób mają się za lepszych. Ale to nie znaczy, że im w życiu się coś takiego nie przytrafi. To, że ktoś ma aparat nie oznacza, że jest gorszy czy inny od swoich rówieśników. |
_________________ Każdy ma jakiś talent, więc zacznij coś robić,
po jakimś czasie zacznie Ci wychodzić,
wtedy przyjdzie satysfakcja - nikt Ci jej nie odbierze!
Ale musisz uwierzyć w siebie, uwierzyć szczerze ! |
|
|
|
 |
Naomi
Gaduła Naomi

Wiek: 18 Dołączyła: 03 Lut 2010 Posty: 136 Skąd: Nibylandia
|
Wysłany: 2010-02-24, 17:51
|
|
|
| Osobiście to nie wiem co jest śmiesznego w takim aparacie, przecież to zwykła rzecz. I chociaż sama nie noszę to jeszcze nigdy nie widziałam osoby śmiejącej się z kogoś kto ma aparat. |
_________________ Chodzi o to,
aby mieć
twórcze podejście
do życia! :P |
|
|
|
 |
normalnaa.
Wyjadacz

|
Wysłany: 2010-02-25, 14:36
|
|
|
| No właśnie ja też nie wiem co w tym śmiesznego, ale niestety widziałam takie osoby. |
|
|
|
 |
anetta01
Gaduła

|
Wysłany: 2010-03-09, 10:00
|
|
|
| Może zazdroszczą, bo nie każdego stać na taki aparat. |
|
 |
normalnaa.
Wyjadacz

|
Wysłany: 2010-03-09, 19:48
|
|
|
| Możliwe, ale takie osoby mają się za lepsze i robią z innych gorszych od siebie. Ja już czasami nie wiem co o tym myśleć. Wkurza mnie takie zachowanie. No ale w tym chyba nie jest nic dziwnego, to normalna rzecz, że ktoś ma aparat. |
|
|
|
 |
kasia
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-04-15, 18:12
|
|
|