Forum młodzieżowe - forum nastolatków dla Ciebie!  Strona Główna

Aby móc pisać na forum musisz mieć zarejestrowane konto, w tym celu kliknij Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
jestem sama.
Autor Wiadomość
legunek
Nowicjusz

Wysłany: 2010-06-30, 13:58   jestem sama.

nie wiem czemu tak jest , serio to jestem 15 letnia mila dziewczyna. Nikogo nie obgaduje ani nie wyśmiewam. Zauwazylam , że ludzie mnie olewaja- zwlaszcza kiedy przyszly wakacje. Nikt nie chce ze mna isc do kina , na rower itp.
Okej uwierzyłabym , że naprawde nie moga ale pytam sie dosc czesto i to calej klasy ; (
Czasem mam tez wrazanie ze mnie besztaja za plecami.
Dlatego siedze sama w wakacje zupelnie w dołku. Czemu tak jest , że nikt nie chce ze mna cokolwiek porobić ? Mialam tez kilka dobrych kolezanek ale zawsze jak z nimi gadalam to np byly na rowerach razem albo w galerii handlowej, pytalam czemu mnie z sobą nie wziely to ponoć zawsze zapominaja. Nawet nie potrafią wprost powiedziec ze nie chca :( Sama chodze i jezdze sobie wszędzie. Mam dość takiego życia ; (
Co mam poradzic , gdzie szukac przyjaciol ?

Czekolada^^ 
Wyjadacz

Wysłany: 2010-06-30, 15:20   

Hmm...nie wiem, czemu wszyscy Cię olewają. Może powiedziałaś coś złego na czyiś temat? Chociaż z tego co napisałaś wynika, że nie.Może poszukaj sobie nowych przyjaciół? Masz jakieś koleżanki na podwórku? Skoro oni nie chcą to łaski bez! Niestety ludzie mają to do siebie, że są chamscy...Myślą tylko o sobie i odrzucają wspaniałe towarzystwo tylko dla tego, że np. ktoś ubiera się w sklepach z używaną odzieżą, a nie w markowe ciuchy za 500 złotych. Podałam tylko przykład, oczywiście powodów jest jeszcze mnóstwo i oczywiście nie mówię o wszystkich. Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam i nie taki był mój zamiar.
Naprawdę może warto poszukać przyjaźni na podwórku? Jeśli nie masz nikogo z kim mogłabyś się zaprzyjaźnić na podwórku to może masz koleżanki/kolegów na jakiś dodatkowych zajęciach na które się zapisałaś? Może chodzisz na półkolonię, albo uczęszczasz na jakieś warsztaty?...Warto się zastanowić, czy to towarzystwo z klasy jest takie fajne...? Albo jeśli nie zapisałaś się na jakieś zajęcia wakacyjne to może warto? Na takich zajęciach można spotkać wielu ciekawych ludzi :) Powodzenia i daj znać, gdy coś się zmieni ;)

iryz 
Bywalec
AA

Wysłany: 2010-06-30, 20:46   

skoro wszędzie chodzisz sama, to może dzięki temu poznasz nowych ludzi? no wiesz, zawsze można spróbować :d

poza tym, zawsze są serwisy społecznościowe, ale znajomości z internetu nie każdego przekonują, choć właśnie dzięki temu można poznać fajnych ludzi.

rozdziewiczenie XXI wieku

legunek
Nowicjusz

Wysłany: 2010-07-01, 11:39   Dzieki

dzieki Czekolada i Iryz za rady , napewno sie przydadza. Znam jedna fajna kolezanke z dziecinstwa z podworka , mysle ze dobrze sie dogadujemy. Przynajmniej nie jest taka jak nie ktorzy , ze np jak powieedziala Czekolada- oceniaja ludzi po ciuchach.
Mam wlasnie sporo osob takich w klasie materialistow. Macie racje moze wcale takie towarzystwo z klasy nie jest nic warte , byle tylko w szkole wytrwać. Musze nauczyc sie wierzyc w siebie i nie przejmowac innymi. Sama jak pochodze moze kogos poznam tez dobra rada Iryz. Dzieki

jess14
Nowicjusz

Wysłany: 2010-07-06, 08:33   

Jak byś chciała to napisz na gg: 23124092. A nóż okaże się że jesteśmy pokrewnymi duszami :) Milenka :)

ja65
Nowicjusz

Wysłany: 2010-07-06, 16:04   

hm..ciezka sprawa..jednak wydaje mi sie , ze nie masz sie czym przejmowac ...czasem tak jest ze ludzie odwracaja sie od ciebie, a ty nie wiesz dlaczego..
to jest okres przejsciowy..olej to, bo nie warto sie przejmowac..przyjdzie czas , ze spotkasz w swoim zyciu kogos(takie osoby),ktore beda chcial spedzac z toba czas bez wzgledu na to jaka jestes, z jakiej rodziny pochodzisz itd.
tego ci bardzo zycze:)*
ja65

Nomirien 
Bywalec

Wysłany: 2010-07-29, 16:27   Re: jestem sama.

Może po prostu powinnaś bardziej poszukać. Bratnie dusze znajdziesz niekoniecznie w szkole, czy na podwórku. Napisz do kogoś w Internecie (może właśnie na tym forum jest ktoś z twojej okolicy :-> ), rusz się z domu, zacznij coś robić. Ludzie energiczni przyciągają do siebie innych ;-) .

Odpowiedz do tematu