|
Przyjaźń z byłym/byłą |
| Autor |
Wiadomość |
anetta01
Gaduła

|
Wysłany: 2010-05-04, 15:45
|
|
|
| Wydaje mi się, że przyjaźń z byłym jest niemożliwa. Mimo szczerych chęci nigdy nie wychodzi. |
|
 |
patelka86
Początkujący

|
Wysłany: 2010-05-04, 16:50
|
|
|
No i ja się przyłączam Nie da się. Choćby nie wiem co się robiło. Byłam kiedyś z chłopakiem, którego bardzo kochałam. Byliśmy długo ze sobą, jak na nasz wiek. Później zerwał ze mną, bo...nie wiem co, ale kumplowaliśmy się w dalszym ciągu. Mieliśmy taką zgraną paczkę, z którą spotykaliśmy się praktycznie codziennie. No i M. też zawsze przychodził. Później znów się zeszliśmy, ale tym razem nie na długo. No i niestety po pewnym czasie, po zerwaniu poznał taką dziewczynę, z którą zaczął przychodzić do nas. Ciężko mi się na to patrzyło, musiałam znosić to, że ją przytulał, całował, po prostu to, że mnie już nie kochał. Muszę powiedzieć, że długo się leczyłam z miłości do niego, ale na szczęście teraz mam kogoś kto nie wystawia moich uczuć na tak ciężką próbę. |
|
|
|
 |
mrozi
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-05-06, 22:35
|
|
|
| Nie możliwa! nie da się i już. Zawsze będą wracać wspomnienia i te dobre i te złe. Najczęściej te złe. Dobrze jest, jak ci co się rozstali pozostają w ogóle w dobrych stosunkach. |
|
|
|
 |
Ignis
Bywalec iii ogień!

|
Wysłany: 2010-05-09, 13:46
|
|
|
| Dokładnie, jak się pozostaje w dobrych stosunkach po rozstaniu, to to już jest sukces ;D A co dopiero przyjaźń... |
_________________ Jak długo jeszcze można siedzieć i wyprawiać sobie uczty z myśli, tak długo wszystko dobrze!
— Selma Lagerlöf
Tętniące serce |
|
|
|
 |
stokrotka
Początkujący

|
Wysłany: 2010-05-10, 15:00
|
|
|
Ok, po przemyśleniach doszłam do wniosku, że przyjaźń z byłym jest możliwa tylko w jednej sytuacji. Tylko wtedy, kiedy żadna ze stron już nie kocha i nie cierpi z powodu rozstania. Bo w innych przypadkach to sprawa z góry przegrana, nie ma co się czarować |
| Ostatnio zmieniony przez stokrotka 2010-05-10, 16:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pollana
Początkujący

|
Wysłany: 2010-05-10, 16:52
|
|
|
Potwierdzam słowa poprzedniczki Ja z moim Ex od, czasu do czasu kontaktujemy się ze sobą, nadal potrafimy ze sobą rozmawiać i możemy nawzajem na siebie liczyć w każdej sytuacji. Może jest tak dlatego, że nasz związek opierał się nie tylko na miłości ale i przede wszystkim na przyjaźni. Miłości już nie ma, ale z przyjaźń została. On ma kobietę, ja faceta, często się razem spotykamy. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku oczywiście |
_________________ Lux In Tenebris... |
|
|
|
 |
issuee
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-05-12, 17:26
|
|
|
Hej.
W poniedziałek rozstałam się z moim chłopakiem.
Jest ciężko, strasznie ciężko.
Stwierdzliśmy, że będziemy dobrze się kumplować, bo dużo o sobie wiemy i wgl.
ale na razie nie potrafię, wiem mineły tylko dwa dni, ale jak teraz tego nie zaczniemy, to później już w ogóle.
Strasznie mi Go brakuje i przeraża mnie myśl, że już nic wspólnie nie zrobimy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ema
Wyjadacz

|
Wysłany: 2010-05-21, 13:35
|
|
|
| Mi się zdaje, że jest to możliwe ale tylko wtedy, kiedy obydwie strony nic już do siebie nie czują. =]. |
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
|
|
 |
sru.
Gaduła jaksiążę

|
Wysłany: 2010-06-05, 00:24
|
|
|
Ja się z byłym przyjaźnię i jest całkiem spoko. On mi się zwierza z nowych miłości, ja jemu z ostatniej miesiączki i tak nam się kręci od dwóch lat z hakiem.
Tak więc chyba można. |
_________________ bumtarararara - za oknami noc
czego chcesz dziewczyno - ja wiem
tarzana! |
|
|
|
 |
issuee
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-07-07, 22:04
|
|
|
a więc, to jest nie możliwe, okazało się, że z mojego byłego to totalny dupek jest.
mam ochotę się na nim zemścić, ale jeszcze nic nie przyszło mi do głowy.
a łańcuszek, który od niego dostałam, albo będę nosiła, gdy będę wiedziała, że jesteśmy na tej samej imprezie, albo mu Go oddam z sarkazmem. |
| Ostatnio zmieniony przez Unpredictable 2010-08-22, 19:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nadia
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-07-17, 18:55
|
|
|
| Z byłymi nie utrzymuje kontaktu. |
|
|
|
 |
Nomirien
Bywalec

|
Wysłany: 2010-07-29, 13:53 Re: Przyjaźń z byłym/byłą
|
|
|
| Frue napisał/a: | | Czy to jest zdrowe, czy doświadczyliście tego? |
Skoro dobrze się z nimi czujesz, dlaczego miałoby być niezdrowe? |
_________________ Zobacz, że trawa jest zielona, że niebo jest niebieskie, że po niebie wędrują białe obłoki. Idź miedzą pośród zbóż, po których wiatr chodzi. Połóż się nad brzegiem morza i słuchaj, jak ono szumi. |
|
|
|
 |
nicoole
Początkujący

|
Wysłany: 2010-07-29, 23:02
|
|
|
| Miałam już paru chłopaków i z każdym utrzymuje przyjacielskie stosunki, nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. |
|
|
|
 |
chomiczek
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-08-16, 12:32
|
|
|
moim zdaniem to jest super jeśli były chłopak chce się z tobą dalej przyjaźnić !
Przyjaźń może też oznaczać ,że nie jesteś mu obojętna ;** |
|
|
|
 |
Aivalar
Gaduła

Wiek: 19 Dołączyła: 13 Sie 2010 Posty: 142 Skąd: Łóżko Artura.
|
Wysłany: 2010-08-16, 19:38
|
|
|
Oczywiście ,że to normalne.
Przyjaźń damsko-męska istnieje. Zwłaszcza jeżeli dwoje ludzi potrafi się wykazać niesamowitą dojrzałością.
Sama nie miałam z tym nigdy do czynienia. Ale mam przyjaciółkę ,które ze swoim byłym nadal ma kontakt i z którym naprawdę się przyjaźnią. Jej obecny partner to akceptuje. |
_________________ Kobiet łatwiej przyzna ,że nie ma racji ,gdy ma rację niż gdy jej nie ma.
- Marilyn Monroe |
|
|
|
 |
|
|