Wysłany: 2010-02-16, 16:50 Światowy Dzień Kota 17.02
Może nie jest to bardzo spopularyzowane święto, ale na Facebook'u widziałam, więc piszę tutaj. Z tego co czytałam w Internecie to Światowy Dzień Kota najpopularniejszy jest we Włoszech, a w Polsce obchodzimy go od 2006r. W Polsce, podczas obchodów tego dnia są również zbierane pieniądze na pomoc dla bezdomnych kotów.
Macie kota/koty? Rasowe czy zwykłe dachowce?
Szykujecie jakiś prezent dla swoich pupilów? Może jakaś nowa zabawka, albo cieplutka poduszka do leniuchowania?
Wysłany: 2010-02-16, 16:58
Miałam kiedyś kotkę Felę, ale niestety samochód ją przejechał ):
Obecnie mam tylko jednego psa i nie myślę o nowym zwierzaku, a tym bardziej o kocie. Po prostu ich nie lubię. Aby drapią i się szlajają.
Ale jeżeli byłaby jakaś zbiórka w mieście to wrzuciłabym kilka monet dla kociaków.
_________________ Uwazaj na swoje życzenia,
Uważaj na swoje słowa,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo będziesz żałował,
Uważaj na swoje życzenia,
Bo jeszcze się spełnią ...
Sama kota nie miałam,nie mam i nie chcę mieć.Zawsze wolałam psy.
O tym dniu gdzieś słyszałam ale nigdy się nie spotkałam z tym żeby były jakieś akcje z tego powodu organizowane.Zresztą większość Polaków nawet nie wie że takie coś jest zapewne.
Ale gdyby była organizowana jakaś zbiórka pieniędzy to z pewnością wrzuciłabym parę groszy.
_________________ I'm not afraid to take a stand Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that,you're not alone
Holler if you feel that you've been down the same road.
Nawet nie wiedzialam ze jest takie swieto.
Mam kotke i kota, zaraz pojde im zlozyc zyczenia xD
Koty sa najcudowniejszymi zwierzakami pod sloncem,razem z psami.
_________________ If I open my heart to you
Im hopin you'll show me what to do
and if you help me to start again
you know that I'll be there for u in the end...
Koty sa najcudowniejszymi zwierzakami pod sloncem,razem z psami.
Dokładnie
Też nie wiedziałam, że jest takie święto, ale każdy może mieć swoje święto, nawet koty ;)
Ale na przyszłość będę pamiętała. I niestety nie mam kotka.
_________________ Każdy ma jakiś talent, więc zacznij coś robić,
po jakimś czasie zacznie Ci wychodzić,
wtedy przyjdzie satysfakcja - nikt Ci jej nie odbierze!
Ale musisz uwierzyć w siebie, uwierzyć szczerze !
A ja właśnie usłyszałam w radio, że jakiś prezenter wyleciał z pracy, bo z okazji dnia kota opowiadał o daniach jakie można z nich przyrządzić. Niezły świr.
_________________ Zobacz, że trawa jest zielona, że niebo jest niebieskie, że po niebie wędrują białe obłoki. Idź miedzą pośród zbóż, po których wiatr chodzi. Połóż się nad brzegiem morza i słuchaj, jak ono szumi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum młodzieżowe - forum nastolatków - to właśnie tu! Tu rozmawiamy o ważnych sprawach, takich jak dorastanie, dojrzewanie, przyjaźń, miłość i seks. Na naszym forum dla młodzieży porozmawiasz także o szkole i nauczycielach. Jak na fora młodzieżowe przystało znajdziesz tu gry Java, gry online, dzwonki, tapety na telefon. Nastolatki rozmawiają o motoryzacji, muzyce, sporcie jak również o seksie.